2015 a Fény Nemzetközi Éve

Az UNESCO, felhívva a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet játszik a fény életünkben, 2015-öt a Fény Évének választotta. A Fény Évéhez kapcsolódó eseménysort az Európai Fizikai Társulat (EPS) kezdeményezte, s megszerezve az ENSZ és az UNESCO támogatását, világeseménnyé emelte a kezdeményezést.

feny

Magyarország egyrészt csatlakozott az EPS-en keresztül az európai kezdeményezésekhez, másrészt az itthon megrendezendő kiterjedt eseménysorral kívánja a hazai közvélemény figyelmét felhívni a fény tudományra, oktatásra, technológiára, művészetekre, valamint az élet minden területére kiható fontos szerepére.

Kiemelten fontos, hogy a tanuló diákság aktívan részt vehessen az eseményekben, különösen, mert hazánk nemes hagyományokkal büszkélkedhet mind az optikai tudományok, mind a művészetek területén.

A Fény Nemzetközi Évéről az iskolaigazgatóknak írt levél letölthető innen!

Kapcsolódó oldalak listája


andrew

Kovács András 2001-2006 között az Arany János Tehetséggondozó Program diákjaként gimnáziumunk tanulója volt. Azóta kozmológusként végzett az ELTÉ-n, és az alábbi cikk is azt bizonyítja, hogy igazán büszkék lehetünk rá!

A "Magyar kutatók felfedezése segíthet a világegyetem titokzatos hideg foltjának megértésében" című cikk elérhető innen!

Tehetség

tehetseg

AJTP

ajtp

KÉTTAN

kettan

NYEK

nyek

UT

ut

Reál

biolkem