Iskolatörténet

tortenet Iskolánk, a Jurisich Miklós Gimnázium több mint 330 éves múlttal rendelkezik. Vas megye legrégebbi gimnáziuma a miénk. Történetén keresztül jól nyomon követhető a magyarországi iskolarendszer, és ezen belül a gimnáziumi oktatás változása.
Részletek...
Névadónk

Jurisich Iskolánk névadója Jurisich Miklós dalmát nemesi családból származott. I. (Nagy) Szulejmán 1532. évi magyarországi hadjárata idején augusztus 5-től augusztus 28-ig védte Kőszeg várát a sokszoros túlerőben lévő ellenséggel szemben, ezzel megakadályozta a Bécs felé készülődő török hadsereg továbbvonulását.
Részletek...


Tanárok

tanarok A kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban jelenleg 34 tanár oktat, míg a Kollégiumban 10 nevelőtanár dolgozik.
Részletek...Szülői Munkaközösség

A gimnáziumban és a kollégiumban való oktató-nevelői munka eredményességének elengedhetetlen feltétele a szülőkkel való jó viszony és a folyamatos kapcsolattartás. A Szülői Munkaközösségben az osztályokat két-két szülő képviseli.
Részletek...


Tanév helyi rendje - Eseménynaptár

A 2019/2020. tanév legfontosabb eseményeit a 11/2019. (VII.3.) EMMI rendelet alapján időzítettük ill. szerveztük.
Részletek...


Házirend

Házirendünk a gimnázium belső életét szabályozza. A törvények előírásainak megfelelő házirend az iskola törvényes működésének egyik feltétele. Hatályos az iskola teljes területén, illetve az intézmény által szervezett rendezvényeken, azok időtartama alatt, és a pedagógiai programban meghatározott iskolán kívüli rendezvényeken, ha a rendezvényen való részvétel az iskola szervezésében történik.
Részletek...


Baráti Társaság

barati A Baráti Társaság kőszegi székhellyel rendelkező, 1984-ben bejegyzett civil egyesület, melynek egyik legfontosabb célja a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő tanulók jutalmazása, valamint a szociálisan rászoruló diákok támogatása. Az alábbiakban az egyesület tevékenységével kapcsolatos hasznos és fontos információk olvashatók.
Részletek...


Könyvtár

konyvtar A Jurisich Miklós Gimnázium a megye legöregebb gimnáziuma. Az idei évben tölti be a 340. évét. A Szent Benedek-rendi Gimnázium utódjának tekinthető, régi könyveit is a bencésektől és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Leánygimnáziumtól "örökölte". Ezek nagy értéket képviselnek a könyvtári állományban. Könyvtárunk őrzi a régi évkönyveket, számos érettségi tablót, tankönyvet.
Részletek...


Évkönyvek

evkonyvek Minden tanév végén elkészül évkönyvünk, mely tartalmazza a tanév krónikáját, legfontosabb eseményeit. Külön köszönet illeti azok szerkesztő munkáját, akik évről évre nagy szeretettel gondozzák ezen kiadványunk elkészültét és segítik megjelenését.
Részletek...


Galéria

JMG

Jubileum

JMG