Sportolási lehetőségek

Az iskola tornatermében (234 m2) nincs labdajátékra alkalmas, szabványméretű pályánk. A tornateremhez szűk keresztmetszetű öltözők és zuhanyzók csatlakoznak. Szabadtéren lehetőség van sportórák szervezésére is. A sportudvar részei: kézilabda- és kosárlabdapálya, füves-salakos atlétikapálya (háromsávos, 160 m-es salakos futókör, egy magasugrásra és két távolugrásra, egy gerelyhajításra és diszkoszvetésre, két súlylökésre alkalmas hely). A széleskörű sporttevékenység miatt a tornaterem és a pályák állandó karbantartásra szorulnak.


Sportsikerek

Az elmúlt időszakban iskolánk diákjai több sportágban is kiemelkedő eredményeket értek el. Sporthoz való hozzáállásuk igazán példaértékű!

Vörös Virág 9.any osztályos tanuló a vorarlbergi-liechtensteini Téli Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a 22. helyen végzett.

Ezután következett a kazahsztáni junior világbajnokság, ahol a 34. hely elérésével Virág megszerezte a jogot a 2016-os lillehammeri Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon való indulásra.

Végül a svédországi Falunban rendezett Északi Sí Világbajnokságon is eredményesen képviselte Magyarországot. Utóbbi versenyen elért 34. helyével sporttörténelmet írt, ugyanis ő az 1. magyar síugrónő, aki felnőtt világbajnokságon szerepelt. Edzője Molnár László.

vv

Bende Bence 9.A osztályos tanuló a maribori kadet Európa Bajnokságon csapatban bronzérmet szerzett.

Ezt követően az üzbegisztáni Taskentben megrendezett párbajtőr világbajnokságon kadet korcsoportban szintén bronzérmet szerzett.

A 111 fős mezőnyben 4 győzelemmel és 2 vereséggel teljesített a csoportküzdelmek során, ezzel továbbjutott. Az egyenes kieséses szakaszban sorrendben ukrán, izraeli, francia, majd ismét ukrán ellenfelet győzött le. Az elődöntőben - szoros küzdelemben - 15:13-ra maradt alul a későbbi győztes koreai ellenfelével szemben.

Ezzel a bronzérmével Bence a Szombathelyi Vívóakadémia eddigi legnagyobb sikerét érte el, hiszen ez a klub első egyéni érme világversenyen. Bence edzője Patócs Zsolt.

bb

Pillisz Réka 9.any osztályos tanuló a Kőszegi Triatlonklub tagjaként számos országos-, illetve régiós versenyen szerepelt, ahol igazán szép eredményeket ért el.

2014. szeptemberében kategóriájában nagy fölénnyel nyerte meg a kőszegi História Futást, majd több sportágban is sikeresen szerepelt az Országos Diákolimpiákon.

2014. októberében a Duatlon Diákolimpia Országos Döntőjében kategóriájában 5. helyezést szerzett. A Mezeifutás Diákolimpia Országos Döntőjében kategóriájában a 41. helyen végzett. 2015. márciusában az Úszás Diákolimpia Országos Döntőjében 100 méteres hátúszásban a 20. helyet szerezte meg, míg az Országúti kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjében az egyéni időfutamon 4., a mezőnyversenyben pedig 3. lett. Edzője Hóbor Péter.

pr

A Kőszegi Triatlonklub másik két tagja, Gódor Vivien és Varga Kitti 9.any osztályos tanulók is rengeteg versenyen vettek részt.

Mindhárman bőséges eredménylistával rendelkeznek, a részletes eredmények a Kőszegi Triatlonklub honlapjáról vagy innen letölthetők!

Iskolánk röplabdacsapata az Amatőr Röplabda Diákolimpia debreceni országos döntőjében a 20 csapatos mezőnyben a 9. helyen végzett.

A háromnapos országos döntő első napjának eredményei innen, a második nap eredményei innen, a végeredmény pedig innen tölthető le!

A csapat tagjai: Barbalics Mátyás, Harsányi Áron, Kiss Erik, Kulcsár Bálint, Palotai Áron, Takács Alexander, Varga Áron, Veszprémi Ádám.

Felkészítő tanár Oroszyné Terplán Gabriella.


Sítábor 2015.

A 2014/2015-es tanévben is megszervezésre került a már-már hagyományosnak mondható sítábor; szinte ugyanazzal a társasággal, ám más helyszínen. Hosszas tanakodást követően Európa egyik legnevesebb síparadicsomára, Nassfeld-Hermagorra esett a választás.
Részletek...


Sítábor 2014.

A 2013/2014-es tanévben ismét sor került iskolánkban a már hagyományosnak számító sítábor megszervezésére. Idén egy nem túl közeli, ám annál ideálisabb helyszínt jelöltünk ki úticélul, amely mind a kezdők, mind a haladók számára élvezhető pályákat biztosított: a Gerlitzen síparadicsomot.
Részletek...

MOB

MOB

MDSZ

MDSZ

Diákolimpia

diakolimpia

NETFIT

netfit

KSK Síugró Szakosztálya

siugras

Kőszegi Triatlonklub

triatlon

Szombathelyi Vívóakadémia

vivas

Pannonsport

pannonsport